Saumuri saapui eilen. Sain sovittu matkahuollon kanssa, että tuovat sen työpaikalleni. Kyllä se siinä repsikan paikalla aikas paljon poltteli, mutta maltillisesti jaksoin ajaa kotiin asti. En päässyt kokeilemaan konetta heti kotiin päästyämme, kun täytyi ruokkia nuo tyttäret. No syönnin jälkeen tytöille elokuvaa telkkarista ja sitten pääsin aukomaan pakettia. Oli siinä osia kaikenlaisia, mukana tuli myös valkoiset ja mustat langat, pääsi heti surruttelemaan. Kone oli langoitettu valmiiksi joten lankojen laittaminen ei olisi pitänyt olla ongelma. Ei siitä kyllä ongelmaa tullutkaan, mutta joiduin joka tapauksessa laittamaan kaikki langat ihan alusta itse. Hyvä niin, koska jossain vaiheessa ne joutuu kuitenkin laittamaan, eikä se niin ollut vaikeaa ollut kuin olin kuvitellut, aikaa vievää tosin. Jostain syystä olin illalla aivan väsynyt enkä jaksanut keskittyä koneeseen kunnolla, joten päätin jättää tarkemman tutustumisen lauantai aamuun.

image-normal.jpg

Aamulla päätin tutustua peitetikin saloihin. Aluksihan kaikki tuntuu todella hankalalta, kun pitää vaihtaa neulat ja langat oikeisiin paikkoihin. Mutta.....toimii. Voi vitsit kun tulikin kivan näköistä jälkeä. Ensimmäisenä työnä tein tyttöjen vanhoista sukkahousuista Disneyn animators nukeille sukkahousut. Helppoa kuin heinän teko, ja heinäntekokin on varmasti vaikeampaa. Sit päräytin tuhkimolle hauskan hameen. Kyllä taas tuli mukavia leikkejä.

image-normal.jpg

Kolmas työ oli tilaustyö. Työkaverini pyysi tekemään ruttupipon ja kaikki värit paitsi musta kävisi. Kävin kaappia läpi ja löysin ihanan keltapohjaisen kirahvitrikoon jonka olen käynyt Tritekstistä ostamassa aikapäivää sitten. Ihan hyvä siitä tuli muutamia kauneusvirheitä lukuunottamatta.

image-normal.jpg

Nyt on leikattuna valmiiksi jumpsuitin kaavat, mutta täytyy laittaa vain ensiksi tuo kangas pesuun, jos illalla pääsisin sen käsiin. Mukavaa viikonloppua.