Hyvää Juhannusta! En ole vähään aikaan tänne saanut laitettua mitään, tosin en kyllä ole kerennyt istumaan edes tuohon ompelukoneen eteen vaikka mieli on tehnyt. Nyt on kohta viikko kesälomasta kulutettu ja muutaman työn sain heti surautettua ennen Juhannusta.

Pitkään etsin Lillestoffin skandifruit kangasta ja sattumalta löysin sen alennuksesta Selia shopista. Mielessä oli mekko jonka siitä halusin tehdä. Etsin singoala mekon kaavoja noista Ottobren lehdistä, mutta eihän siellä ollut varsinaisesti kaavaa tuohon mekkoon. Tein kuitenkin hiukan itse muuntelemalla Ottobren 3/2012 Jungle Stripes mekosta kaavat. Ja lopputulos oli ihan mukava....ja mekon saajakin oli mielissään. Heti ensimmäisellä käyttökerralla tosin mekkoon saatiin kepin kanssa kiva reikä....äiti puree hammasta :D ja miettii kuinka sen korjaa. Käyttöönhän näitä vaatteita tehdään, ei muuta kuin iso rusetti rintapieleen ja uudet keppileikit kehiin!!

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Löysin Etsyn Nappinjan sivujen kautta. Sieltähän löytää vaikka mitä ihania ohjeita ja kaavoja. Olenkin sieltä jo aikaisemmin tilannut muutamat virkkausohjeet, mutta niistä myöhemmin lisää, kunhan saan työt valmiiksi. Nyt löysin sieltä ihanan lakki kaavan. Kaava on todella simppeli ja helppo tehdä. Kaava on Heidi&Finn:in Uptown Hat. Kaavassa on ohjeet kahteen eri malliin ja viellä kahdella eri kokoluokalla.

Kankaina käytin vanhoja kaapin perältä löytyviä palasia. Ruskea kangas on vanha Tampellan kangas ja muut olen itse ostanut kädentaidon messuilta tai Jyskistä.

Näitä taidan kesän aikan tehtailla useamman ja erivärisen. Tyttöjen serkuille tuli ensimmäinen tilaus, eli sakset ja kone käyntiin.

image-normal.jpg

Kotimatkalla Juhannus iltana. <3